Fructul-minune care crește în România și oferă mai multă vitamina C decât o portocală sau o lămâie a devenit o adevărată „vedetă” a culturilor.
Citricele sunt fructele cel mai des asociate cu vitamina C, dar un alt fruct le prinde tare din urmă. Consumatorii sunt acum preocupați de ARONIA.
Original din estul Americii de Nord, arbustul de aronia crește fără probleme și în România, scrie antena3.ro.
Super-fructele sunt pline de substanțe nutritive și antioxidanți, care au un conținut de vitamina C de 21 mg la 100 g și oferă beneficii multiple celor care își doresc să-și mențină sănătatea.
Kiwi este considerat un super-aliment pentru beneficiile sale, studiile indicând că diminuează inclusiv presiunea arterială ridicată.
O altă „campioană” în privința cantității de vitamina C este cătina.
Concentrația de vitamina C din boabele de cătină ajunge până la 2.500 mg per suta de grame, în funcție de specie, acesta fiind motivul principal pentru care este recomandată pentru creșterea imunității.
Cantitatea medie este în jur de 400 mg la 100 g de fruct, dar concentrația de vitamina C din boabele de cătină poate urca până la 2.500 mg la unele specii.
Cătina este benefică pentru creșterea imunității și a sănătății inimii, dar tratează și afecțiuni ale pielii, respectiv inflamații.
Sursa foto: Pixabay